Şekerpınarı Köprüsü

Şekerpınarı Köprüsü ya da diğer bi adıyla Akköprü Toros Dağları'nda Seyhan Nehri üzerinde kurulu bulunan bir Roma köprüsü.

Orta Çağ'da yapıldığı sanılsa da kesin yapım tarihi bilinmemektetir. Abbasi halifesi Me'mun'un Bizans seferi sırasında buradan geçtiği yazılı kaynaklarda belirtildiği için köprünün 833 yılından önce yapıldığı tahmin ediliyor. Akköprü 83 metre uzunluğunda ve 5.70 metre genişliğinde olup, kemer açıklığı 10.35 metredir. Çeşitli tarihlerde aslına uygun onarımlardan geçen ve 1991 yılındaki son selde büyük zarar gören Akköprü, 2000-2001 yıllarında yapılan son restorasyonla bugünkü halini aldı.[1][2]

1. ^ "Kültür ve Tarihi Eserler". www.pozanti.gov.tr. 20 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2023.
  2. ^ "Ak köprü". www.ulukisla.gov.tr. 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2023.