Priene’nin M.Ö. 3. YY’da Mısırlı Ptolemaios krallarının etkisi altında olduğu dönemde inşa edilmiştir. O dönemde Mısır Tanrıçası İsis ve Mısır Tanrıları Serapis, Anubis ve Harpokrates kültleri için ortak bir kutsal inşa edilmiştir. Bir yazıtta kutsal alanın rahibinin Mısırlı olması gerektiğinin yanı sıra değişik kurbanlardan ve tanrıça İsis için yapılan fener alayından bahsedilmektedir.

Duvarlarla çevrili kutsal alana geçilerek kuzeydeki Tiyatro Caddesi’nden anıtsal bir girişten geçilerek (Propylon) girilir. Batı tarafta sütunlu bir galeri bulunmaktadır. Bu alanın ortasında podyum üzerinde küçük bir tapınak yükselir. Tapınağa güney cephesindeki merdivenle giriliyordu.

Tapınağın kuzeyinde, kutsal alanın adandığı tanrılardan İsis, Serapis ve Anubis’in adının geçtiği M.Ö. 3. YY’a ait küçük bir sunak bulunmaktadır.

(Antik kentte yer alan tanıtım tabelasından alınmıştır)