Şehrin tarihi hakkında fazla bir bilgi yoktur. Kent Roma döneminden sonra terkedilmiştir. Şehirle ilgili en eski belge, Asia eyaletinden bir görevli şerefine dikilen MÖ 113 yılına tarihlenen bir yazıttır. Bu yazıtta “Pisidia’daki Prostanna Halkı” yazmaktadır. Şehrin akropolisi Eğirdir Sivrisi’nin güneyindeki alçak bir tepe üzerindedir. Hem bu tepe hem de Sivri üzerinde sur vardır. Sur üzerindeki kuleler yer yer tespit edilebilmektedir. Küçük tepedeki sur içinde kare biçimli yapı temelleri ayrıca yuvarlak bir tholosa ait olabilecek stylobat blokları mevcuttur. Kentteki asıl büyük yapılar her iki tepenin arasındaki boyunda yapılmıştır. Burada bosajlı işçiliğe sahip olan podiumlu alan üzerinde muhtemelen bir tapınak temelleri yer alır. Yapının üst kısmı tamamıyla tahrip edilmiştir. Bu yapıya ait olabilecek alınlık kısmının sağ köşesi ve Friz parçası biraz aşağıda tespit edilmiştir. Bu yapının hemen kuzeyinde ikinci bir yapıya ait temel bulunmaktadır. Bu Yapıların oturduğu kısım surla kaplı değildir. Bu yapıların güneyinde akropolisin doğusunda hamam olarak adlandırılan büyük bir yapı mevcuttur. Kent sikkeleri MÖ I yüzyıldan itibaren görülmektedir. İmparatorluk döneminde de İmparator Antoninus Pius’dan (MS 138-161) Claudius II’ye kadar sikke basılmıştır.

Kültür Portalı – Prostanna Harabesi