Seferihisar
Sığacık limanı ve surları
 • Toplam375 km²
 • Kır
 • Şehir
İl plaka kodu35
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "rakım_dipnotlar" parametresini kullanıyor
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "yüz_ölçümü_dipnotlar" parametresini kullanıyor

Seferihisar, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin kuzeyinde Urla, kuzeydoğusunda Güzelbahçe ve Karabağlar, doğusunda Menderes ilçeleri, güneyinde ve batısında Ege Denizi bulunmaktadır. Seferihisar, 1884 yılında ilçe olmuştur.

1. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; hgm isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2012.