MS. 457 yılında Piskopos Nona tarafından yaptırılan Eski Vaftizci Yahya Kilisesi temelden yenilenerek 1849-1851 yıllarında yerine Surp Asdvadzadzin (Meryem Ana) Ermeni Kilisesi inşa edilmiştir. Bölgedeki en büyük kilise olduğu için katedral olarak da adlandırılmıştır. Uzun yıllar harap durumda kalan bina bir süre elektrik santrali olarak kullanılmış ; 1993’te restore edilerek 1994’te camiye dönüştürülmüştür. Yapı üzerindeki pencereler aydınlatma amaçlı sonradan açılmıştır. Sütunlarında ejder kabartmaları bulunmaktadır. Selahaddin Eyyûbi döneminde bir süre cami olarak kullanılan yapı bu sebepten dolayı Selahaddin Eyyûbi adını almıştır.

Yapı apsise dikey üç nefli bazilikal planlıdır. Nefler sütunlarla birbirinden ayrılır. Orta nef yan neflerden daha geniş ve yüksektir.