Şuayip Şehri
Şanlıurfa
Şanlıurfa
İlŞanlıurfa
İlçeHarran
Coğrafi bölgeGüneydoğu Anadolu Bölgesi
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "harita_boyutu2" parametresini kullanıyor
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "harita_açıklaması2" parametresini kullanıyor
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "ülke" parametresini kullanıyor

Şuayip Şehri, Roma döneminde (M.S. 4-5. yüzyıl) kurulduğu düşünülen bir yerleşim yeridir.[1][2] Şanlıurfa'nın Harran ilçesine bağlı bir mahalledir. Şuayb peygamber bu bölgede yaşamıştır. Bu kentteki mevcut mimari kalın­tıların Roma devrine aittir.[3]

1. ^ "Şanlıurfa'da Gezilecek Yerler in Haritasını Çıkardık!". 3 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Şubat 2020.
  2. ^ "Şuayb Antik Şehri". 3 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Şubat 2020.
  3. ^ "Harran Şuayip Şehri". 3 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Şubat 2020.