19 yy. ait olduğu düşülen bu konut yapısı, Sultanhan ya da Paşolar Evi olarak bilinir. 20. yy. ortalarına kadar tarımla uğraşan büyük bir aile tarafından kullanırken, bugün konut işlevini yitirmiş ve bir restoran olarak kullanılmaktadır. Tarihi Konut Yapısı, Kuşadası’nın eski yerleşim yeri olan Kaleiçi bölgesinde ve düzlüğe yerleşmiş olan Camikebir Mahallesi’nde, Bahar Sokak’ta yer almaktadır. 2 katlı avlulu ahşap kagir yapı, özgün elemanlar sahiptir. Hayata bakan kapıların üstlerindeki bezemeler, baş odanın seki ile yükseltilmesi ve yine aynı odadaki musandıraya ait süslemeler, yunmalık için hem mutfak hem de baş oda tarafında girişin olması, 2 çıkması ile sokakla ilişki kurması, kuzuluğunun bulunması gibi birçok farklı özgün detayı bulundurmaktadır.