Sinan Paşa Câmii, Sultan III. Murad ve III. Mehmet devri sadrâzamlarından Yemen Fâtihi olarak bilinen Gâzi Sinan Paşa tarafından, Hasköy şehir merkezine 10 km kadar uzaklıktaki Uzuncaova’da; medrese, hamam, imâret ve iki handan oluşan bir külliyenin merkezi olarak yaptırılmıştır.[1]

Kaynak:

[1] Yılmaz, M. E. (2023). Kiliseye Çevrilen Türk Eserleri (pp. 168-185). YTB Yayınları. | Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (ytb.gov.tr)

Meryem'in Göğe Yükselişi Kilisesi
Църква "Успение Богородично"
KonumUzuncaova, Bulgaristan
İnançDoğu Ortodoks Kilisesi
Durum1906
Mimari türİslam
Tamamlanma16. yüzyıl

Meryem'in Göğe Yükselişi Kilisesi (BulgarcaЦърква "Успение Богородично"; "Tanrı'nın Kutsal Annesinin Göğe Kabulü Kilisesi"), Bulgaristan'ın Uzuncaova kentinde yer alan bir Bulgar Ortodoks kilisesidir.

Osmanlı döneminde Mimar Sinan tarafından 16. yüzyılda bir camii olarak inşa edilmiş olup 1906'da kiliseye çevrilmiştir.