Vakıflı
Hatay'ın Türkiye'deki konumu
 • Toplam124
İl plaka kodu31
Resmî site
vakiflikoy.com
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "rakım_dipnotlar" parametresini kullanıyor
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "yüz_ölçümü_dipnotlar" parametresini kullanıyor

Vakıflı (Ermenice: Վաքըֆ) resmi adıyla Vakıfköy, Hatay ilinin Samandağ ilçesinin bir mahallesi. Türkiye'deki son etnik Ermeni köyüdür.[4]

1. ^ "Hatay Samandağ Vakıflı Mahallesi Nüfusu". Nufusune.com. 29 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Nisan 2020.
  2. ^ Aksoy, Serap (2018). "Türkiye'nin tek Ermeni köyü Vakıflı (Hatay-Samandağ) üzerine bir toplumsal coğrafya araştırması (YL Tezi)". Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü. tez.yok.gov.tr. ss. 72-73.
  3. ^ "Vakifli, Turkey Page" (İngilizce). Fallingrain.com. 28 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2020.
  4. ^ "Türkiye'nin 'son Ermeni köyü' Vakıflı Köyü'nün öyküsü". BBC Türkçe. 2 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2016.