Yalvaç
Isparta'nın Türkiye'deki yeri
Yüzölçümü
 • Kır
 • Şehir
İl plaka kodu32

Yalvaç, Isparta iline bağlı bir ilçedir. En gözde ve bilinen mekanlarından biri tarihi Çınaraltı'dır. İlçenin merkezinde bulunan bu çınar 1200 yıllarında dikilmiş ve 11 Mayıs 1992 tarihinde korumaya alınmıştır. Yalvaç Ülkemizdeki önemli bir kırsal turizm merkezlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır[1]. İlçe, şehir merkezinde bulunan Antiocheia, Pisidya ören yeri ile bütünleşmiştir ve aynı zamanda Türkiye'nin ikinci uzun mesafe yürüş rotası olan Aziz Paul Yolu'nun bitiş noktasında yer alır.[2]

1. ^ Çolak, Elif Cemre (21 Ağustos 2019). "SAKİN ŞEHİR YALVAÇ'IN CİTTASLOW ULUSLARARASI KRİTERLERİ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRMESİ". Türkiye Mesleki ve Sosyal Bilimler Dergisi (1): 89-107. doi:10.46236/jovosst.579597. ISSN 2687-3478.
  2. ^ "Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü". 3 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2023.