Hasanpaşa semtinin Uzunçayır olarak bilinen yerinde ve Kadıköy Rum Ortodoks mezarlığı içinde bulunan kilise, Aziz İgnatios’a atfedilmiştir.
1864 yılında, gömü alanlarının yerleşim yerlerinin dışına taşınması kararı alındıktan sonra, Kadıköy Rum cemaatine, diğer azınlık cemaatleri ile birlikte, Uzunçayır’da 10.000 metrekareye yakın arazi tahsis edilmiştir. Tahsis edilen arazi içerisinde kilise inşa etme izni 1898’de verilmiştir. Gerekli inşaat izninin alınması için, dönemin Rus Büyükelçiliği Başkatibi Pavlos Maksurof bizzat ilgi- lenmiştir.
Kilisenin dıştan görünüşü Rus kiliselerinin karakteristiklerini taşır. İç planı ise üç nefli, kubbeli bazilika planlıdır. 19. yüzyıl sonlarına tarihlenen ikonalar Aynaroz ekolünden olup, Aynaroz’un yanı sıra, İstanbul’da da Diako Prokopios adlı rahip tarafından resmedilenler vardır. Kilisenin templon ve episkopos tahtı ahşaptır.