15. yy.’da Fatih Sultan Mehmed döneminde Habib oğlu Hacı Şüca’ adlı bir kişi tarafından yaptırılmıştır. Kare planlı caminin üzeri dıştan sekizgen kasnaklı, içeriden Türk üçgenleriyle geçilmiş bir kubbe ile örtülmüştür. Kalkan duvarlı camilerden olup, duvarları kesme taş  veiki sıra tuğlayla örülmüştür.

Yan tarafında türbesi de bulunan Şeyh Mehmed Emin Efendi tarafından 1801’de, konak, kütüphane ve dergâhtan oluşan külliye şekline dönüştürerek cami kısmını Nakşibendî tekkesine dönüştürmüştür. Bu dönemde Eminiyye Dergâhı olarak anılmıştır. Dergâh halen Şeyh Mehmed Emin Efendi’nin türbesinin olduğu yerdir.

Uzun süre harap durumda olan cami Eski Eserleri Sevenler Derneği tarafından depo olarak da kullanılan cami 1969 yılında ibadete açılmıştır. (Kaynak: Tanıtım Panosu)