Uluumay Vakfı Osmanlı Halk Kıyafetleri ve Takıları Koleksiyonu, Koleksiyoner, Halk Bilimci ve Folklor Araştırmacısı Esat Uluumay'ın topladığı 18 değişik koleksiyondan oluşmaktadır.

Unesco Kültür Mirası listesine alınmış olan Muradiye Külliyesi'nin tampon bölgesinde, Şair Ahmet Paşa Medresesi içinde yer alan koleksiyon, 18 Eylül 2004'te ziyarete açılmıştır. Koleksiyonda, Anadolu Folklor Vakfı kurucu üyelerinden Esat Ulumay'ın kendi araştırma ve çabalarıyla 50 yılda toparladığı, Kafkasya'dan Macaristan'a, Irak'tan Yemen'e kadar tüm Osmanlı coğrafyasından tamamı orijinal halk kıyafetleri, gümüş halk takıları,kahve kültürü, Türk hamamı, Atçılık ve koşum takımları, musiki aletleri ve halk sanatlarından nadide örnekler sergileniyor.[1][2]

  1. ^ "Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri Ve Takıları Müzesi - Bursa". Kulturportali.gov.tr sitesi. 3 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Kasım 2020. 
  2. ^ "Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri ve Takıları Müzesi". Dergibursa.com.tr sitesi. 20 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Kasım 2020. 
✶ Medya