Ihlara Vadisi, Aksaray Kapadokya'da Ihlara Vadisi'nde bulunur. Gişeden geçip merdivenlerden indikten sonra sağ tarafa doğru 10 metre ilerdedir. Ancak merdivenlerin yarısına kadar inip sağa dönülmelidir.

Kilisenin asıl girişi toprak altındadır. Şimdiki giriş 2. kat olarak kabul edilen galerinin apsis kısmındandır. Girişin hemen karşısında aslanla birlikte betimlenen Aziz Daniel'in adıyla da anılır. En üstte kalan kilisedir. İçindeki resimlerin birçoğu silinmiş olsa da hala samanlarla yapılmış hristiyanlığa ait resimler bulunmaktadır. İncilden sahnelerin yer aldığı Ağaçaltı Kilisesi eski bir kilisedir. Taşların içine oyulmuştur. Daha aşağıda Pürenli Seki Kilisesi bulunur. Bu kiliseye rivayete göre belli bir kapısı olmadığı için ağaçlar yardımıyla girilip çıkılır.