Astra Antik Kent’ i, Konya ili Hadim ilçesi Bolat mahallesinin yaylası olarak bilinen Bolat yaylasındadır. Bu antik kentin M.S 2. yüzyıla tarihlendiği akademik çalışmalarda görülmektedir. (Bahar, H. İsaura Bölgesi’ nin Antik Çağdaki Yerleşim Merkezleri, S:8-9). Astra Antik Kenti Antik Roma Dönemi’ nde İsaura Eyaleti’ ne bağlı küçük bir kenttir. Kentte turizm görselliği açısında sadece antik tiyatro günümüze ulaşabilmiştir. Bunun yanında kentte yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda Zeus Astragos Tapınağı, Bazilika, Tapınak Planlı Anıtsal Mezar ve Hereonlar olduğu ortaya çıkarılmıştır. Fakat gerek zamanın etkisi gerekse de definecilik faaliyetleri nedeniyle kent büyük tahribata uğramış ve adı geçen kısımlar günümüze çok kötü halde ulaşmıştır. Öyle ki turist olarak gezen birisinin antik tiyatro ve bazı kabartmalardan başka şeyler görmesi zordur. Kent sarıçam, ardıç, katran çamı vb. ağaçlarla dolu bir ormanın tepe kısmında bulunmakta ve eşsiz bir manzara sunmaktadır. Astra Antik Kenti’ ne iki farklı yolla gidilebilir. İlk olarak Bolat mahallesine gelip oradan ileriye devam edip Bolat Yaylası tabelasının olduğu yola saparak yaklaşık 20-25 dk daha yolculuk yapmak suretiyle ulaşılabilir. İkinci olarak Hadim ilçe merkezinden Hocalar Mahallesine oradan da Çataloluk mevkine giden yola girip hiçbir yere sapmadan yaklaşık 25-30 dk. ileriye gitmek suretiyle varılabilir. Yollar şu an itibariyle genel olarak toprak yoldur. Kışın kar nedeniyle kapanan yollar takribi olarak mart-nisan aylarında ulaşıma açılmaktadır.