1875 yılında yapılmış bir Rum Ortodoks kilisesidir. Kilise başka yapılarla birlikte büyük bir bahçe içinde yer almaktaydı. Cephede anıtsal bir giriş ve üç pencere ve birde ekstra girişi sağlayan başka bir kapıya sahiptir. Üstte ise hafif dışa taşkın bir balkon ile iki yanında değişikliğe uğramış iki penceresi bulunmaktadır. Kapı ve pencere üstlerinde süsleme unsuru olarak yoğun olarak kullanılmış palmetler bulunmaktadır. Yapının ahşap örtülü üst katı değişmiş ancak alt katında orijinallik korunmuştur. Yapı, batı tarafının genişletilmesi ile çok fazla örneği olmayan üst kat galerilerine geçit veren bir bazilika planı göstermektedir. Yapı içten üç nefli bir bazilika olarak inşa edilmiştir. Batıdan girildiğindeki alan narteks kısmı, bir kapı ve dört pencereden oluşmaktadır. Pencereler içten hafif yükseltilmiş ve dolguyla sonradan kapatılmıştır. Kapı ahşap olarak insutu görünümündedir. Batı cephesindeki kapı üzerinde yer alan kare formlu kitabeden anlaşıldığı üzere yapı Ionnes Prodromos’a ithaf edilmiştir.

Kaynakça:

[1] (2013). Edirne Taşınmaz Kültür Varlıkları Envanteri Cilt II. (pp. 404-405) Edirne Valiliği Yayınları.