Eskişehir İli, Seyitgazi ilçesine bağlı Gökbahçe köyünün 1 km güneybatısında, Kocadere Çayı’nın batı yakasındaki kayalık yamaçta yer almaktadır. İlk olarak 1837’de J. R. Steuart tarafından keşfedildi. Anıt bu adı Gökbahçe köyünün eski adından almaktadır. Yerliler çeşme olmasa da Bahşiş Çeşmesi diyorlar. Nitekim anıt, hafifçe dışa açılan beşik çatısı ve yan duvarları ile yandan bakıldığında bir cepheden çok üç boyutlu bir yapıya benziyor. Maltaş, Değirmen Yeri ve Deliklitaş anıtları gibi kuyu anıtıdır. Kuyu 4.5 m derinliğindedir. Cephe duvarının alt kısmındaki ve niş kapının tabanındaki süslemeler oldukça yıpranmış durumdadır. Ana kayadan başlayan derin çatlaklar, anıtı yatay olarak ikiye böler. Aynı yamaçta, anıtın 10 m güneydoğusunda, yüzeyleri özenle düzleştirilmiş, oyulmuş iki büyük kaya bloğu daha vardır. Üç boyutlu şekilleri Bahşayiş Anıtı’na benzer. Onlarla ilgili çalışmalar tamamlanmamış görünüyor. Bloklardan birinin arkasındaki kayada bazı kaya basamakları da var. Bahşayiş Anıtlarının Geç Frig dönemine (MÖ 550-300) ait olduğu tahmin edilmektedir.

Phrygian Monuments – Bahşayiş Monument