Kentle ilgili coğrafyacı Strabon şöyle yazmış, “Tektosag’ların kalesi, Galatia Kralı Deiotaros’un konutunun olduğu yer.” Google’ta taradığımızda (Mariegordus – Manegordus) isimleri de çıkmaktadır. Kabaca araştırmam ile bu isim ile alakalı resmi hiç bir bilgi bulamadım. Kentin geçmişi net olarak bilinmese de Karalar yakınlarındaki kayalık bir tepenin (Asarkaya) Roma döneminde kale olarak kullanıldığı ve kenarında bir Roma Tapınağı kalıntılardan anlaşılmaktadır. Kent ile alakalı bazı web sayfalı Roma döneminde garnizon olarak kullanıldığını da yazmıştır.

(e) – Aynı derginin S: 102-168 inde, Remzi Oğuz, «Karalar hafriyat~ » raporunu verirken Ankara ve civar hakkında bilhassa yollar, yerleşme yerleri
için bazı tetkiklerde bulunmuştur. Karalar’ın eski müstahkem Galat şehirleri «Bloukion» ve «Peion» dan biri olması mümkün olduğu meselesi o zaman ortaya
konmuştur.

Kral Deiotaros zamanında bile ana karakolları, Ankyra ve Nikomedeia yolu üzerinde bulunan, Bloukion ve Peion yerleşimleri olarak kalmıştır.