Bolu Müzesi; Bolu'da kurulu, 15981[1] eser sergilenen bir müzedir. Şehir merkezinde, Stadyum Caddesi üzerinde bulunur.

Müze çalışmalarına 1975 yılında başlanmış,1981 yılında ziyaretçilere açılmıştır. Müze arkeolojik ve etnoğrafik eserlerin sergilendiği iki bölüme ayrılır. Osmanlı, Frig, Urartu, Lidya, Grek, Roma ve Bizans devirlerine ait eserler yanında, Neolitik Dönem, Eski Tunç Çağı'na kadar uzanan eserler mevcuttur. Etnoğrafik bölümde Bolu ve çevre yörelerin giyim-kuşam, takı, dokumalar, metal ev eşyaları ve silahları sergilenmektedir. Müze, Pazartesi hariç her gün 08.00-12.00/13:00-17:00 saatlerinde ziyaretçilere açıktır.[2]

1. ^ "Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü". 28 Mart 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Nisan 2010.
  2. ^ "Bolu Müzesi". web.archive.org. 6 Mayıs 2021. 6 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2023.