İş adamı Esat Sivri tarafından Denizlili mimar Cengiz Bektaş’a mimari projesi yaptırılmıştır. Tekstil sektörünün ön plana çıktığı Denizli’nin simge tekstil sanayi yapılarındandır. Türkiye’nin tümüyle prefabrik ögelerle inşa edilmiş ilk fabrika yapısıdır. Dört ayda tamamlanarak 1974 yılında faaliyete geçmiştir. 36 bin metrekaresi kapalı 102 bin metrekare alanda tekstil dokuma, boyama, basma, pantolon, nevresim, çarşaf üretimi yapan DEBA, 22 ülkeye ihracat yapmaktaydı, Hugo Boss, Dockers, Levi’s gibi ünlü markalara üretim yapmış ve kendi yarattığı Uniqart, The Pantalone, Laodikya ve Colossae markalarını ihraç etmiştir. 2009 yılında DEBA’NIN iflas etmesiyle önce borçlar nedeniyle mülkiyeti bir bankaya geçmiş, son olarak Bereket Enerji tarafından idari bina ve güneş enerjisi sistemleri üretimi amacıyla satın alınmıştır.