Ormanlık tepelerle çevrili bir kaya platosu üzerinde Yapıldak Asar Kale’nin 10 km güney-güneydoğusunda yer alan küçük bir gözetleme kulesi veya karakoldur. Kayalara oyulmuş Frig ve Roma dönemlerinden birkaç mezar vardır. Batı tarafındaki iki odalı mezar (D-F), girişleri sırasıyla kayanın kuzey ve güney taraflarında olmak üzere iki ayrı mezar odası birleştirilerek oluşturulmuştur. Kuzey yüzündeki duvar muhtemelen Frig döneminde inşa edilmiş, ikincisi ise Roma döneminde sonradan eklenmiştir. Bir diğer Frig mezarı (G), kayanın kuzey yüzünün ortasında yer almaktadır. Mezar odaları, tipik bir Frig evi şeklinde eğimli çatılı olarak inşa edilmiştir. Bu mezarlar yeniden işlenmiş ve Roma döneminde kullanılmıştır.

Phrygian Monuments – Dübecik Kale