Kale dışında yer alan zaviye, gölün batı kıyısında Livadioti semtinde bulunmaktadır. İlk banisi Gazi Evrenos Bey, ikinci kez yaptıran Yanya Valisi Tepedelenli Ali Paşa’dır.

1391 yıllarında inşa edilmiş ve 19.yy başlarında onarımdan geçmiştir. Yunanistan Kültür Bakanlığı tarafından tescillenmiş ve Mülteci İskan Komitesi’ne (E.A.P.) devredilmiştir.
Günümüze sadece kalıntıları gelebilmiştir. Kalıntılar, konumu verilen yerdeki kafelerin birinin bahçesindedir. Yeri tam olarak tespit edilememekle birlikte en yakın konum paylaşılmıştır.

Yararlanılan Kaynak: Ayşegül Kılıç, Yanya’da İlk Osmanlı Hakimiyet Dönemi ve XIV. Yüzyıla Ait Unutulmuş bir Zaviye”, Balkan Araştırmaları Enstitüsü Dergisi, Cilt/Volume 5, Sayı/Number 1, Temmuz/July 2016, ss. 145-182.

YANYA’DA İLK OSMANLI HÂKİMİYET DÖNEMİ VE
XIV. YÜZYILA AİT UNUTULMUŞ BİR ZÂVİYE*