Kale, Gökçetepe köyünün yaklaşık 4 km. dışında, Saroz Körfezi kıyısında, denize doğru çıkıntı yapan bir burun üzerindedir. Elde edilebilen kısıtlı verilerle, özellikle sırlı seramiklere dayanarak, Gökçetepe Kalesi Bizans yapısıdır. 12. yüzyılda var olduğu ve 14. yüzyıla kadar varlığını sürdürdüğü anlaşılmaktadır. Kalenin bu tarih aralığının öncesi ve sonrası için, mevcut yüzey verileriyle fikir yürütmek mümkün değildir. Kale hakkında daha geniş bilgilere ancak burada yapılacak bilimsel bir kazı sonrasında elde edilecek buluntularla ulaşılabilir.[1]

Kaynakça:

[1] Kurtuluş, İ. H. (2021). Keşan Kaleleri. Keşan Araştırmaları (pp. 17-36) Trakya Üniversitesi Yayınları

[2] (2013). Edirne Taşınmaz Kültür Varlıkları Envanteri Cilt II. (p. 359) Edirne Valiliği Yayınları.