Gökgöz Kale’nin 850 m kuzeydoğusunda Gökgöz Deresi, 1200 m kuzeybatısında Akpara Kale bulunmaktadır. Yüksek bir tepe üzerine yerleştirilmiş, küçük bir kaledir. Kalenin savunma amaçlı yapıldığına dair herhangi bir arkeolojik veri bulunmamaktadır. Bu küçük kalenin, Pişmiş Kale’nin bir parçası olarak yapıldığı düşünülebilir. Kale girişi, Midas Vadisi’ne bakan geniş batı duvarı tarafındadır. Kalenin girişi, çevresindeki kayalar oyularak, büyük bir dikdörtgen boşluk haline getirilmiştir. Gökgöz Kale, Frig dönemine tarihlenmektedir.

C.H.E. Haspels tarafından 1946–1958 yılları arasında Dağlık Frigya Bölgesi’nde yapılan yüzey araştırmalarında kale detaylı olarak incelenerek mimari yapısı ortaya çıkartılmıştır. 1980’li yılların sonunda ise İtalyan araştırmacı G. de Francovich tarafından incelenmiştir. Dar bir gemiye benzeyen kale düz bir alanda yer almaktadır. Bu küçük kale, Pişmiş Kale için ileri karakol rolü oynamış olmalıdır. Giriş, Midas Vadisi’ne bakan batı kenardadır. Kayalık alanın Frig, ya da diğer dönemlere ait olup olmadığını gösteren bir işaret tespit edilememiştir.

Yazılıkaya-Midas Vadi’sinde Yer Alan Kalelerin Konumsal İlişkilerinin 2 ve 3 Boyutlu Modellenmesi – Yusuf Polat