Göreme
Nevşehir üzerinde Göreme
Nüfus
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu0384
İl plaka kodu50
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "1 = <tr class="mergedrow"> ...<templatestyles>...</templatestyles>" parametresini kullanıyor
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "rakım_dipnotlar" parametresini kullanıyor
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "nüfus_dipnotlar" parametresini kullanıyor
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "ülke" parametresini kullanıyor

Göreme, Nevşehir ili Merkez ilçesine bağlı bir beldedir. En önemli geçim kaynağı turizmdir.

Göreme

Göreme kasabasının eski isimleri Matiana, Korama, Maccan ve Avcılar'dır. Göreme ile ilgili 6. yüzyıla ait bir belgede ilk olarak "Korama" adına rastlanıldığından dolayı en eski adının bu olduğu düşünülmektedir.[kaynak belirtilmeli]

Göreme'nin en ünlü örenyeri Göreme Açıkhava Müzesi olarak bilinen, kayalara oyulu birçok kilisenin yer aldığı Göreme Tarihî Millî Parkı bölgesidir.

Kapadokya'nın görünüşü
  1. ^ "Goreme, Turkey Page" (İngilizce). Fallingrain.com. 23 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2021.
  2. ^ biruni.tuik.gov.tr 25 Ağustos 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'den sorgulama.