İzmir Gureba-i Müslimin Hastanesi
Coğrafya
Genel Bilgiler
TürDevlet hastanesi
DurumKullanımda
Hastaneler - Şehir hastaneleri

İzmir Gureba-i Müslimin Hastanesi, Türkiye'nin İzmir şehrinde yer alan tarihî bir hastanedir. 1851'de şehirdeki ilk Müslüman hastanesi olarak kuruldu.[1] 1913'te İdare-i Vilayeti Umumiye Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle adı İzmir Memleket Hastanesi olarak değiştirilen hastane, 1950'den itibaren İzmir Devlet Hastanesi olarak faaliyete devam etti. 1985'te İzmir Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, 2000'de ise Dr. Ekrem Hayri Üstündağ Konak Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi adını aldı. 2012'de kapatılarak Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Konak Ek Hizmet Binası yapıldı.[2][3] Türkiye'nin ilk eczanesi hastane içerisinde bulunmaktaydı.[2]

2. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 28 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2020.
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2020.