Hacı Halil Bektaş tarafından mimari projesini oğlu Mimar Cengiz Bektaş’a hazırlatarak 1968 yılında yaptırılmıştır. Türkiye’de bir şahısın yaptırıp devlete bağışladığı ilk okul binası olması açısından eğitim tarihimizde önemli bir yeri vardır. Aynı zamanda Cengiz Bektaş’ın Denizli’de hazırladığı ilk mimari projedir. Her sınıfın önünde bölge iklimi de düşünülerek bir açık sınıf tasarlanmıştır. Okul duvarlarından biri üzerinde Turan Erol, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve İlhan Berk’in oğlu Ahmet Berk tarafından birlikte yapılmış mermer mozaik mevcuttur. Okul binasının yetersiz kalması üzerine 2000’li yıllarda ek bina ihtiyacı doğmuş ve bu bina da Hacı Halil Bektaş’ın üç oğlu tarafından yaptırılmıştır. Ek binanın tasarımı da Cengiz Bektaş’a aittir.