1846-1870 yılları arasında Bursa Metropoliti Konstantinos döneminde o zamanki ismi Misebolu bugünkü ismi Aydınpınar olan köye yaptırıldı. 1901’de onarım gördü. Mübadele ile birlikte 1922 yılında camiye dönüştürüldü. Uzun yıllar çan kulesi caminin minaresi olarak kullanılan yapıya 1952-56 yılları arasında çan kulesi yıkılarak minare eklendi. 1980’den sonra terk edilmiştir. Günümüzde bakımsız ve yıpranmış durumdadır. Apsis bölümündeki kalem işi dua ve ayet yazıları, ahşap süslemeli işlemeleri, orijinal vitrayları, ana giriş kapısı üzerindeki Latin harfleri ile Rumca yazılmış kitabesinde yazan ‘Tanrım Evlerin Ne kadar Sevilir.’ yazısı, giriş kapısının sağ üstündeki taşa oyulmuş haç sembolü dikkat çekicidir.