Hierapolis
UNESCO Dünya Mirası
KriterKarma: iii, iv, vii
Referans485
Tescil1988 (12. oturum)
BölgeAvrupa ve Kuzey Amerika
Roma dönemi Hierapolis antik kentinde darb edilmiş olan özerk antik sikke. Ön yüzde örtülü Gerousia büstü soldan sağa ΓЄPOYCIA - GEROUSIA lejantı. Arka tip at üzerinde sağ elinde labrys tutan genç tasviri ve soldan sağa ΙЄΡΑ - ΠΟΛЄΙΤΩN IERAPOLEITON lejantı.

Hierapolis (Yunanca: Ἱεράπολις 'kutsal şehir'), Pamukkale (Denizli) yakınlarında bulunan ve Frigler döneminde ana tanrıça Kibele kültünün merkezlerinden biri olarak faaliyet göstermiş bir antik kenttir.[1] Antik coğrafyacı Strabon ile Ptolemaios verdikleri bilgilerde, Karia bölgesine sınır olan Laodikeia ve Tripolis kentlerine yakınlığı ile Hierapolisin bir Frigya kenti olduğunu ileri sürülmektedir.

1. ^ Anne Nyquist (2014). The Solitary Obelisk-The Significance of Cult in Hierapolis of Phrygia (MSc) (İngilizce). Universitetet i Oslo. 5 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2022.