Van İli Çatak İlçesi merkezinde, çayın güneyinde, hapishane yakınındaki mezarlıkla çevrili tepe üzerindeki kilise halk arasında Hişet Kilisesi olarak bilinir. Bölgesel Hıristiyan yazmalarında kilisenin başlangıcının 3.yy’a kadar uzandığı söylensede mimari uslubuna göre bina 17.yy sonlarından kalmadır.

Tek nefli dikdörtgen planlı yapının doğu cephesi batı cephesinden daha geniş tutulmuştur. İç mekan ortadan bir kemerle ikiye bölünüp üzeri beşik tonoz ile örtülmüştür. Batı cephesinde giriş, doğuda ise dışa taşmayan derin bir apsis ve bunun iki yanında da papaz hücreleri bulunmaktadır. Doğu duvarına mazgal pencereler açılmıştır. Kilise düzgün olmayan kaba taşlarla örülmüş, doğu ve batı cepheleri balık sırtı dizilmiş taş sıraları ile süslenmiştir. Bunun dışında yazı ve süslemeleri yoktur. İç mekan kireç harcı ile sıvanmıştır.