Çanakkale İli’nin yaklaşık 10 km güneybatısında, İntepe Bucağı’na bağlı Şehitlik Köyü’ndedir. Kesin olmamakla birlikte MÖ 7-6. yy’larda tedavülde kaldığı tahmin edilen ve şehre ait olması gereken özel horoz betimli çeşitli elektron ve gümüş sikkeler ile yüzey araştırmalarında ele geçen seramik buluntular göz önüne alındığında en az Mytileneliler’in Troas kıyılarına yerleştiği dönemden beri iskan gördüğü anlaşılmaktadır. Şehir hakkında fazla bir bilgi yoktur. Atina Birliğine 1 talent kadar vergi veren hür bir şehirdir. Sikkelerin çoğunluğu MÖ 4. yy’a aittir [Göktürk 1995:76]. J.M. Cook ise bölge hakkında hem kendi gözlemlerini hem de bu bölgeye daha önce gelmiş araştırmacıları referans göstererek, Dardanos civarından ele geçen seramiklerden bahseder. Buna göre bölgede MÖ 7. yy’a tarihlenen gri seramikleri bulunmaktadır. Cook ayrıca incelediği çok sayıda seramik arasında Geometrik Dönem seramiğinin olmadığına, ancak MÖ 8. ve erken 7. yy Attika üretimi yağ amphoralarının varlığına değinir. Diğer seramikler arasında rozetli kase, kuşlu kase gibi Arkaik Dönem seramikleri ve kırmızı figürlü Klasik dönem seramikleri yer alır [Cook 1973:58-59]. 1989 Yılında Çanakkale Müzesi’nden T. Özkan ve ekibi, Çanakkale-İntepe yolunun doğusunda yer alan höyükte bir nekropolisin kurtarma kazısını yapmışlarıdır. Ekibin çevrede yaptığı gözlemler bu alanın, Dardanos antik kentinin nekropolisi olduğunu göstermiştir. Buna göre Dardanos antik kentinde; tümülüs, pişmiş toprak, taş sanduka mezar, pithos ve kremasyon mezar geleneklerinin varlığı kanıtlanmıştır. Mezarlardan kase, saç iğnesi, bileyi taşı 2 alabaster, figürin ve MÖ 5. yy özelliği gösteren bezemeli boya kabı ele geçmiştir [Özkan 1991:113-115].

Tay Project – Dardanos