Manisa Lisesi
ŞehirManisa
Eğitim diliTürkçe
Yabancı dil(ler)İngilizce, Almanca 1945 yılı öncesi Fransızca, Arapça,[1] Farsça[2]
AdresiPeker Mahallesi, Avni Gemicioğlu Cd. No:28
Resmî sitesimanisalisesi.meb.k12.tr

Manisa Lisesi, 1888 yılından beri öğretim yapan, Türkiye'nin en eski liselerinden biridir.[3] Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonucunda tercih yapıp bu liseyi kazanan kız ve erkek öğrenciler bu liseye gitmeye hak kazanırlar. Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Yarhasanlar Mahallesi'nde yer alır. Ayrıca Manisa Lisesi'nde bulunan matbaada bir dönem Manisa'nın sosyo-kültürel hayatına büyük katkıları olan birçok kitap, dergi ve yayın basılmıştır.[4]

1. ^ Manisa 1973 [i.e., bin dokuz yüz yetmiş üç] il yilliǧi. Ayyildiz Mathaasi. 1973. 10 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2020.
  2. ^ Hasan Nusret Köklü (1970). Dünkü Manisa. Ayyıldız Matbaası A.Ş. 11 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2020.
  3. ^ Nejdet Bilgi (1996). XX. Yüzyılın ilk yarısında Manisa kazası(1908-1950). Ege Üniversitesi. 20 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Haziran 2020.
  4. ^ Türkiye bibliyografyasi. 1939-1948. Maarif Basimevi. 1957. 22 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Haziran 2020.