Manisa Garı
Manisa Garı
Ücret bölgesi3. Bölge
Hizmetler
Demiryolu ulaşımı

Manisa Garı, Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde yer alan TCDD'ye ait hemzemin ana tren istasyonudur.

İstasyon, The Smyrna Cassaba Railway / İzmir - Kasaba Demiryolu (SCR) Şirketi tarafından Manisa - Balıkesir - Bandırma demiryolu için inşa edilerek 10 Ekim 1865'te hizmete girmiştir. SCR Şirketi,[1] 1934'te TCDD tarafından satın alınarak feshedilmiş ve şirketin işlettiği demiryolu hatları ve istasyonları da TCDD'ye devredilmiştir.

İstasyon, TCDD Taşımacılık tarafından işletilen İzmir Mavi Treni, Konya Mavi Treni, 6 Eylül Ekspresi, 17 Eylül Ekspresi ve Ege Ekspresi Anahat Trenleri ile Basmane - Uşak, Basmane - Alaşehir ve Manisa - Alaşehir Bölgesel Trenleri'ne hizmet vermektedir.

1. ^ Şirket, 1893 yılında Société Ottomane du Chemin de fer de Smyrne-Cassaba et Prolongements / Osmanlı İzmir - Kasaba Demiryolu ve Uzantıları Şirketi (SCP) adını almıştır.