Medikion Manastırı
Konum Tirilye, Türkiye
İnançHristiyan

Medikion manastırı (YunancaΜονή Μηδικίου)(Pateron (Pederler) Kilisesi)[1] veya Agios Sergios manastırı Bursa ili, Mudanya ilçesi, Tirilye'den Eşkel Limanı'na giden karayolunun üzerindedir. Kuzeybatısında Rum Mezarlığı yer alır.[2] Yapı, ilk inşa edildiğinde Hagios Sergios'a adanmıştır. Ancak 11. yüzyılda adı değiştirilerek “Medikion Manastırı” olmuştur.

İlk olarak 8. yüzyılda kurulduğu bilinen ve çiftlik olarak kullanılan manastırın yalnızca duvarlarıyla, her birinin ağırlığı 200 kilo gelen görkemli giriş kapıları günümüze ulaşmış durumdadır.

1. ^ Gazetesi, Bursa Haber. "Bursa Haber - Bursa'da tarihi kilise satışa çıkarıldı". 23 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2021.
  2. ^ Belediyesi, Mudanya. "Hagios Sergios Manastırı - Mudanya Belediyesi". Nette. 22 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2021.