Köylüler tarafından türbede yatan kişinin Müslüman olmadığına ve göğsünden yaralanıp burada şehit düşmüş bir kadın olduğuna inanılmaktadır. Rivayete göre bu kadın Efes’teki kargaşadan kaçıp Kudüs’e doğru ilerlerken göğsünden yaralandığı rivayet edilen Hz. Meryemdir. Mezar doğu-batı yönünde uzanmaktadır. Köy muhtarı verdiği bir demeçte türbeyi incelettiğini ve mezar taşının bir müslümana ait olamayacığının söylendiğini aktarmıştır. Diğer bir rivayet ise Alevi-Bektaşi inancına dayanmaktadır. Bu düşünceye göre de burada yatan kişi, köyün eski adı olan Biresse ile aynı adı taşıyan Biresse Babadır ve Biresse Baba, Okçu Musa olarak da bilinen Madran Baba ile kardeştir.

Olukbaşı
Aydın'ın Türkiye'deki konumu
İlAydın
İlçeBozdoğan
Coğrafi bölgeEge Bölgesi
 (2008)[1]
 • Toplam898
İl alan kodu0256 421 . . . .
Posta kodu09760
Resmî site
[2]
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "harita_boyutu2" parametresini kullanıyor
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "harita_açıklaması2" parametresini kullanıyor
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "ülke" parametresini kullanıyor

Olukbaşı, Aydın ilinin Bozdoğan ilçesine bağlı bir mahalledir.