Miletopolis
Miletopolis (Eski Yunanca: Μιλητόπολις)
KuruluşLokalizasyonu MÖ 1. yüzyıl
Kültür(ler)Helenistik Dönem, Roma Dönemi
Bağlı olduğuMilet kolonisi, Attika-Delos Deniz Birliği
İlgili kişi(ler)Kyzikoslular, Atinalılar, Miletoslular
Sit ayrıntıları
Buluntu(lar)Nekropol alanı, tapınak kalıntıları, hamam kalıntıları, mimari yapılar, lahitler, bronzdan Apollon heykeli, seramik parçaları, Miletopolis kökenli yazıtlar, figürler, sikkeler, Athena büstü, adak levhalar [1]
Kazı tarihleri1. kazı (1975), 2. kazı (2008).
ArkeologlarHazal Çıtakoğlu
DurumHarabe
Port City Miletoupolis
Menofanların mezar kabartması (Roma'da yaşam ve ölüm, günümüzde Bursa -Mysia'da Miletopolis yakınında- MÖ 1. yüzyıl) Altes Museum.

Miletopolis (Eski Yunanca: Μιλητόπολις) veya Miletoupolis (Μιλητούπολις) Antik Mysia bölgesinin kuzeyinde, Macestus ve Rhyndacus nehirlerinin birleştiği noktada kurulmuş bir şehir. Adını şehrin batısından geçen günümüzde Simav Çayı olarak bilinen Macestus Nehri'nden alır.

1. ^ ÇITAKOĞLU, Hazal (2016). Miletoupolis Kökenli mezar Stelleri ve Adak Levhaları. Editörler: Sezai Sevim, Murat Çubukçu, Halit Ersöz,. ss. 117,139. ISBN 9786058748521. 2 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2021.