Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İzmir'in Konak ilçesinde bulunan tarihi 1867'ye kadar uzanan ve ilk olarak 1868-1869 öğretim yılında hizmete sunulan bir okuldur. İlk açıldığında ismi İzmir Islahhanesi olan okul ayrıca İzmir'in ilk ıslahhanesidir. Açılma sebebi ise kimsesiz ve fakir çocukların barındırılıp, sanat öğretilerek memlekete faydalı bireyler haline getirilmesiydi.

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, dönemin İzmir Sahil Sıhhiye Karantina Tahaffuzhaneleri'nin bulunduğu arsaya inşa edilmiştir. Çıkan yangında, binanın çoğu yeri büyük zarar görmüştür ancak Camii Odası denilen oda yangından zarar görmemiştir. 31 Mart 1997 tarihinde çıkan bir yangın sonucunda binası büyük hasar görmüş, ancak yeniden onarılarak öğrenime açılmıştır.

Okulu yenilemek için İstanbul'dan özel bir ekip getirilmiştir. İncelemeler sonucunda da okulun tekrar yapılması kararı alınmıştır. Yapı malzemelerinin hepsi İstanbul'dan getirilmiştir. Okulun yapımı bittiğinde tekrar eğitim ve öğretime başlanmıştır.