Alâeddin Camii
Caminin dışarıdan görünümü
DurumCami işlevini devam ettirmektedir
Mimar(lar)Sıddık bin Mahmut ile kardeşi Gazi
Mimari türKlasik Selçuklu mimarisi

Alâeddin Camii 1223 yılında Niğde'de yaptırılmış Selçuklu yapısıdır.

Niğde'nin simgelerinden biri olan yapı, şehrin iç kalesinin içinde, güneyde yer alır.[1][2] Sultan Alaedin Keykubad adına Ahur Abdullah oğlu Zeyneddin Beşare Bey’tarafından yaptırılmıştır. Kitabesine göre yapının mimarları, üstad Sıddık ve kardeşi Gazi’dir.

1. ^ Doğan, Nermin Şaman (Haziran 2013). "Niğde'deki Türk Dönemi (13-15. Yüzyıl) Yapılarında Taç Kapı-Mihrap Tasarımı ve Bezeme İlişkisi". 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2015.
  2. ^ Soydan, Orhun (2016). "KÜLTÜREL MİRAS OLARAK NAHİTİYA NİĞDE". Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi. Cilt 54. ss. 54-81. 17 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2022.