1950 yılında inşa edilen apartman, Ziya Nebioğlu tarafından tasarlanmıştır.

‘Günümüze ulaşan aile apartmanlarının son örneklerinden biri olan yapının yalın modernist bir estetiği vardır. Asimetrik kütle düzeni, prese tuğla ile vurgulu hale getirilen eğrisel köşesi, yatay vurguyu artıran döşeme kotlarındaki beyaz bordürleri, cepheden algılanan balkon köşelerindeki dairesel kolonları ve ritmik pencere kurgusu ile yapıldığı dönemin mimari karakteristiğini yansıtmaktadır. Yapı farklı renk ve malzeme kullanımının yarattığı zenginlikle ön plana çıkmaktadır. Yapı dış cephesinde kullanılan prese tuğla ve yeşil ahşap kepenkler kontrast yaratmaktadır. Böylece doğal malzeme kullanımı ev hissini güçlendirmektedir.

Yapı, 02.12.2010 gün 5482 sayılı Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir 1 numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararıyla tescillenmiş olup yapının korunması gerekmektedir, yıkılması veya yeni inşaat izni verilmesi mümkün değildir.’