Sığacık Camisi’nin kuzeybatısında, camiye yaklaşık 50 metre uzaklıkta, Koğuş Sokak üzerindedir. Özel mülk olan yapı, yakın zamanda önemli bir onarım geçirmiştir. Günümüzde konut olarak kullanılmaktadır.
Bugün, yapının mescit olarak anılmasına karşın, mihrabı dışında mescit olduğunu gösterecek bir ipucu yoktur. Çok yakında bir cami varken, küçük bir mescide neden ihtiyaç duyulduğu konusu düşündürücüdür. Cami ve hamamla birlikte, bu eserlerin banisi için bir türbe olarak inşa edilmiş olabileceği akla gelmektedir. Ancak, bu savı kanıtlayacak bilgi ve belge de yoktur. Bu küçük mescidin inşa edildikten kısa bir süre sonra cemaate yetmemesi üzerine, yakındaki caminin inşa edilmiş olması akla yatkın görünmektedir. Bu durumda mescit, cami ve hamamdan daha önce inşa edilmiş olmalıdır.

Kaynak: Yard.Doç.Dr. Ertan Daş – Sığacık’ta Türk Mimarisi (s. 8-10)