Sığacık
İlİzmir
İlçeSeferihisar
Coğrafi bölgeEge Bölgesi
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "ülke" parametresini kullanıyor
Sığacık Kalesi

Sığacık, İzmir ilinin Seferihisar ilçesine bağlı bir mahalledir. 1522 yılında inşa edilmiş bir Osmanlı kalesi olan Sığacık Kalesi ve Teos antik kenti sınırları içerisinde yer alır.

Sığacık, Seferihisar merkezine uzaklığı 5 kilometreden azdır. Kuzeye bakacak şekilde küçük bir yarımada üzerinde yer almaktadır. Liman doğu tarafında, plajlar batı tarafındadır.[2] Nüfusu 3320'dir.[3] 2009 yılına kadar Sığacık bir balıkçı köyüydü. Ancak Seferihisar sakin şehir unvanı aldıktan sonra Sığacık, sakin bir tatil beldesi olarak ün kazandı.[4] Ekim 2020'deki Ege Denizi depreminin ardından oluşan tsunami, mahallede can ve mal kaybına neden oldu.[5]

1. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; nufus isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  2. ^ "Map page". 9 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2020.
  3. ^ "Population page". 28 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2020.
  4. ^ "Kesfetsek page (Türkçe)". 22 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2020.
  5. ^ Öztürk, Fundanur (30 Ekim 2020). "İzmir'de deprem: Sığacık'ta deniz yükseldi, tekerlekli sandalyedeki bir kişi su altında kalarak hayatını kaybetti". BBC Türkçe. 1 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020.