Kumyaka
Başmelekler Kilisesi
 • Toplam552
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu0224
Resmî site
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "harita2" parametresini kullanıyor
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "harita_boyutu2" parametresini kullanıyor
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "harita_açıklaması2" parametresini kullanıyor

Kumyaka, Bursa ilinin Mudanya ilçesine bağlı bir mahalledir. Kumyaka, eski adıyla Siği, Güney Marmara Denizi kıyısında yer alan küçük bir kıyı köyüdür. Tarih öncesine dayanan farklı dönemlere ait eserler bulunmaktadır. Bölge Argonotlar efsanesinde geçmektedir. Geç Antik dönemde köyün adı Sygi (Συγή) idi. Bu eski Yunancada incir anlamına gelmektedir.[1]