Fethi Paşa’nın yaptırdığı Saat Kulesi’nin yakınındadır. Rodos’ta sürgünde bulunan Ahmed Midhat Efendi, Ebuziyya Tevfik Bey, adada eğitime olan desteğin ve öğrenci sayısının artması üzerine, Süleymaniye Rüştiyesi adıyla anılacak olan bu okulun açılmasını kararlaştırırlar. Mektep, cephanelik patlamasında yerle bir olan Sencuvan Camisi yerine ilk olarak 1856’da inşa ettirilir. 1898’de meydana gelen bir depremle harap olan bina yıktırılarak, yerine bugünkü şekliyle yeniden inşa edilir. Kare planlı ve orta avlulu olan medrese, kırma çatılıdır. Medresede birer kütüphane de bulunmaktaydı. Rodos işgal eden İtalyanlar, medresenin müdürü Ata Efendi’yi esir statüsüne koyarlar. Diğer esirlerle birlikte önce Roma’ya sonra Toronto’ya gönderilir