Günümüzde idari olarak Balatçık Mahallesi sınırları içinde yer alan mezarlık aslında Tahtacı Alevilerin yaşadığı Kızılcapınar Mahallesi’ne aittir. Kızılcapınar’ın 50’li yıllarda mezarlığa yakın olan eski yerleşimi güneye, Aydın-İzmir karayolu yakınlarına doğru taşınmış ve bu dönemin ardından idari sınırlar değişmiştir. Mezrlık içinde etrafı duvarlarla çevrili iki türbe bulunmakta ve her ikisinin içinde de Osmanlıca yazılı mezar taşları sağlam bir biçimde varlığını korumaktadır. Türbeler haricinde de mezarlık içinde çok sayıda Osmanlıca yazılı, az sayıda da Latin alfabesiyle yazılı mezar taşı bulunmaktadır. Köyün yer değiştirmesiyle mezarlık alanı değişmiştir, yaklaşık 60 yıldır bu alana defin yapılmamaktadır.