Niğde’nin 20 km güneyinde Adana-Kayseri yolunun 4 km kuzeyinde yer alan su kemerleri, Bahçeli’deki Roma Havuzu’nun devamı niteliğindedir. Tyana şehrinin su gereksinimini Roma Havuzu’ndan karşılamak için yapıldığı düşünülmektedir. Antik Roma Havuzu’nun kaynak suyunu üzerlerindeki oluklardan Tyana’ya taşıyan kemerler, I. ve II. YüzyıldaRoma İmparatorluğu’nda Beş İyi İmparator’dan ikisi olan Trajan ve Hadrianus tarafından yaptırılmıştır. Yaklaşık 3–4 km uzunluğundaki kemerlerin (Kemerhisar’daki) 1,5 km’lik bölümü açıkta, (Bahçeli’deki) gerisi toprak altında olup, kullanılamaz durumdadır. Kemerlerde yapı taşı olarak travertenler kullanılmıştır. Kemerlerden zamana direnerek ayakta kalanlar Kemerhisar beldesini Bahçeli beldesinin Saray Mahallesi’ne bağlayan yol üzerindedir.