Efrayim Bengiat tarafından babası İshak Bengiat anısına 1875 yılında yaptırılmıştır. Girişinde kitabesi mevcut olup kitabede;

“Tanrının yardımıyla… Yapı ustalarının küçümsediği taş, köşe taşı oldu. Bu inşaatta Efrayim Bengiat Beyefendi -Tanrı onu korusun- Babası -bilgeliği sonsuz iyiliğe olsun- Yitshak Bengiat’ın ruhunun cennette istirahati adına, senenin 14 Kislev akşamı haham efendilerin -Tanrı onları korusun- bir zahmet ruhu için okumaları ve Kipur günü akşamı Yabets Sinagogunda rahmet duası okumaları şartıyla 37 lira tahsis etmiştir. 5645 (1875) bereket ve iyilik yılı!…”

yazmaktadır. Sinagog, Yahudi Cemaati Bergama’yı 1950’li yıllarda terk edinceye kadar özgün ibadethane işlevini sürdürmüş, sonraları arkasındaki Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı etkinlik salonu olarak değerlendirilmiştir. Sonra da yapının daha fazla tahrip edilmemesi amacıyla giriş yolları duvar örülerek kapatılmıştır. 11 Mayıs 2014 tarihinde restorasyonu tamamlanarak törenle açılmıştır. Restorasyon sonucu kırmızı yeşil ağırlıklı kalemişi ahşap ve duvar süslemeleri mavi ağırlıklı boyanarak özgün dokusu bozulmuştur.