Güneydoğu Akropol sur duvarları, kuzeydoğu ile aynıdır. Geniş ve oldukça yüksektir. İç Kale’nin ana giriş kapısı kuzeydoğu giriş kapısına biçim olarak benzemektedir. Kapı yarım daire kemerli büyük açıklıktan ibarettir (Foto.3.12). Kemer üzengileri profilli silmelerle vurgulanmıştır. Kemer kavsiaynı şekilde biçimlendirilmiş iki sıra düz silme ile çevrelenmiştir. Kapı açıklığı yarım daire kemerli büyük bir niş içerisine yerleştirilmiştir.
Kemer açıklığının yukarısında dairevi pano yer almaktadır. Panonun iki yanında ve hemen yukarısında yüzeyleri boş bırakılmış boyuna dikdörtgen birer pano bulunmaktadır.
Tahminimizce panolarda kitabe ve kabartmalar bulunmaktaydı. Fakat günümüze kadar gelememiştir. Kapı açıklığına çubuk demirlerden yapılmış bir çift kanat yerleştirilmiştir.

Kaynak: Ela Umut Öztuğ, Yanya Merkez Osmanlı Mimarisi, Yüksek Lisans Tezi, Eylül 2019