Süleymanlı
Kahramanmaraş
 • Toplam459
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu0344
Resmî site
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "harita_boyutu2" parametresini kullanıyor
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "harita_açıklaması2" parametresini kullanıyor
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "harita2" parametresini kullanıyor
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "ülke" parametresini kullanıyor
Zeytun Ermeni Piskoposu ile Paskalya Bayramı

Süleymanlı, Kahramanmaraş ilinin Onikişubat ilçesine bağlı bir mahalledir.

Maraş'ın batısında, Ceyhan nehri ile Göksun Çayı arasında ve yüksek dağlar arasında dar bir vadi içindeki Zeytun çayı üzerinde kurulmuş eski bir yerleşim merkezidir. Bölgenin yüzeyi suyu bol ve şiddetli akışa malik birçok dereler ile kesildiği için çok girintili ve çıkıntılı bir yapısı vardır. Bu nedenle evler dik yamaçlara yaslanmış düzensiz bir görünüm arz etmiştir.

Süleymanlı'nın eski adı Zeytun idi. Arapçaزيتون "Zeytin" diye geçmektedir. Bu ad, Cumhuriyet döneminde, Zeytun Ermeni Fedai Alayıyla savaşırken ölen Maraş Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Süleyman Bey'in ismine izafeten değiştirilmiştir.[2]

1. ^ a b "yerelnet". 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2010.
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2014.