Köşk giriş katı dahil olup 4 katlı kagir bir yapıdır. 1824 yılında Fransa’da doğan Edouard Blacque, Sultan II. Mahmut tarafından Paris’te okutulmuştur. Eğitim sonrası İstanbul’a gelişiyle beraber Liman Odası’nda tercümanlık ve gazetede başyazar olarak görev yaptı. 1852 yılında Paris’e sefaret baş katibi olarak atandı. Daha sonra Napoli’de başkonsolosluk görevini yerine getirdi. 1866’da ABD’de açılan ilk büyükelçiliğe, ilk Osmanlı Elçisi olarak Vaşington’a atandı. 7 yıl boyunca Vaşington’da kalan Blacque Bey, İstanbul’a dönerek çeşitli görevlerde bulundu ve 6. Daire Belediye Reisi oldu. Fransızca, İtalyanca ve İngilizce bilen Blacque Bey Büyükada Çankaya Caddesi’nde bu köşkü yaptırdı. 1895 yılında Blacque Bey’in ölümüyle köşkü Arap İzzet Paşa satın aldı. İzzet Paşa, Sultan II. Abdülhamid döneminde vezirlik görevinde bulunmuştur. Arap İzzet Paşa, 1924 yılında Mısır’da vefat edince köşk evlatlarına miras kaldı. 1940 yılında Avusturyalı Madam Tilla tarafından Tilla Gazinosu olarak işletildi. Yapı 1986 yılında yeniden inşa edilmiştir.