Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi
KonumKaresi, Balıkesir, Türkiye
TürFotoğraf müzesi
Resmî siteResmî site

Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi, Türkiye'nin ilk fotoğraf müzesidir.

Fotoğraf ve fotoğrafçılık tarihine dair nesnelerin sergilendiği müzenin bünyesinde M. Emin Tan Fotoğraf Kitaplığı adlı özel bir kitaplık da bulunur.[1] Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi ve M. Emin Tan Fotoğraf Kitaplığı, Dumlupınar Mahallesi, Ulus Sokak'ta 150 yıllık 2 katlı tarihi bir yapı ve hemen bitişiğindeki 3 katlı yeni yapıda yer almaktadır.

Müze; 2 sergi salonu, makine teknolojisi salonu, kitaplık, fotoğraf ekipmanları, karanlık oda ve binanın buluntularının sergilendiği salon ile tarihi ve teknik değeri olan fotoğraf makinelerinin sergilendiği salondan oluşur.[2]

1. ^ "Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği - M.Emin Tan Fotoğraf Kitaplığı - Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu". fotografmuzesi.org. 6 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Haziran 2020.
  2. ^ "Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi Hakkında". Müze Asist. 3 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Haziran 2020.